Välkommen till Nerja!

Spanska Solkustens pärla

 

Att ta sig till Nerja

 Flyg

För att komma till Nerja flyger du till Málaga, som ligger cirka 5 mil från Nerja. En lagom resa på 4 timmar och 15 minuter. Väljer du däremot flyg med mellanlandning, tar det förstås längre tid.

Det finns flera bolag att välja mellan. Bland annat: Norwegian, SAS och Ryanair

 

 

Tips vid bokning av flygbiljetter

Ju tidigare du bokar, desto bättre pris. Hoppas inte på en billig sista minuten.

Det kan skilja mycket i pris från ett datum till ett annat. Prova olika resedatum för din tur och retur biljett om du har möjlighet.

Du kan också prova att åka med ett bolag dit, och ett annat hem.Kan bli billigare, men lite krångligare.

Betala din resa med kontokort, då de flesta betalkort har reseförsäkringar som bonus. Till exempel vid försenat flyg eller bagage, Fråga din bank vad som gäller för ditt kort.

Glöm inte.......

Att ta med dig det Europeiska sjukförsäkringskortet på din resa. Med kortet har du samma tillgång till vård inom den offentliga sektorn, som invånarna i Spanien. Alla i familjen ska ha ett eget kort. 


Biluthyrning

                                                                                      

Hyrbil i Nerja är att rekommendera, så att du får ut mesta möjliga av din semester.Vägarna är i mycket gott skick , så det är inga problem att köra. Bilen bokar du redan hemifrån, och den väntar på dig på Málagas flygplats eller så möts du upp av hyrbilsfirmans representanter, beroende på vem du hyr av Vi brukar hyra av Marbesol, Och välja deras "All inclusive option"


Taxi eller buss

Om du väljer att åka taxi från flygplatsen kostar det cirka 65 euro enkel resa. Bokas med fördel hemifrån innan avresa.

Om du vill åka buss tar du först flygbussen till Málagas bussterminal, och där går du till ALSA disken och köper biljetter till Nerja. Bussarna går oftast från hållplats 38. Tidtabeller finns på: estabus.emtsam.es

 


Kort vägbeskrivning Málaga - Nerja

Från flygplatsen i Málaga följer man först skylten MALAGA , och efter några kilometer tar man av mot MOTRIL-ALMERIA (E-15 A7) tills man 5 mil senare kommer till Nerja.


 

 

 

 
Visa större karta